Skoči na vsebino

Kaj vse ponuja Konjeniški center Novo mesto?

Jahanje je odlična dejavnost za ohranjanje fizičnega in mentalnega zdravja: krepi mišice, izboljšuje ravnotežje in koordinacijo telesa, povečuje zmožnost koncentracije in zmanjšuje stres. Združuje gibanje v naravi in povezanosti z živalmi ter je čudovit način za preživljanje prostega časa in polnjenje z energijo.

V Olimpijskem centru Novo mesto delujeta dva konjeniška centra: Konjeniško šolski športni center Češča vas in Konjeniško društvo Vizir. Oba ponujata široko paleto možnosti za otroke in odrasle, tako za začetnike, ki se pri njih prvič pobliže srečajo s konjem, kot za izkušene jahače, ki želijo nadgraditi svoje jahalne spretnosti.

Konjeniški šolski športni center Češča vas, ki ga vodi družina Grubačević, deluje od leta 1992. Dejavnosti centra vam omogočajo, da poskrbite za fizično kondicijo, se povežete s konji in naravo, preživite čas na prostem ter se sprostite.

Licencirani športni inštruktorji izvajajo šolo jahanja za otroke, mladino in odrasle, omogočajo opravljanje izpitov po programih Jahač 1 in Jahač 2 ter opravljanje tekmovalnih licenc in ponujajo strokovne treninge za jahače, ki želijo v jahalnem športu doseči še kaj več. Nudijo tudi penzion za konje ter ujahanje mladih konj. Ponujajo programe za skupine iz vrtcev in šol.

V centru so znani tudi po delu z ranljivimi skupinami. Izvajajo terapijo za mlade s cerebralno paralizo, za invalide ter druge posameznike, ki jim stik s konjem pomaga izboljšati kakovost življenja.

Doživite harmonijo s konjem, odkrijte svojo notranjo moč in ustvarite nepozabne trenutke v sedlu. Vabimo vas, da se v našem konjeniškem centru podate na potovanje, kjer se boste sprostili, raziskovali naravo in se povezali z enim izmed najčudovitejših bitij – konjem.

V Konjeniškem društvu Vizir jahanje izpostavljajo kot šport in rekreacijo za vse generacije. Njihove dejavnosti so usmerjene v spodbujanje in razvijanje zdravega, spoštljivega, odgovornega in pozitivno naravnanega odnosa do živali in narave.

Izvajajo začetne tečaje jahanja za vse starostne skupine. Skozi celo leto organizirajo rojstnodnevne zabave za otroke, v času počitnic pa pripravljajo program Oskrbnik za en dan in poletne konjeniške tabore, na katerih se otroci učijo pravilnega ravnanja s konji, pridobivajo nova znanja, sklepajo prijateljstva, preživljajo kakovosten čas v naravi brez tehnologije in se učijo samostojnosti ter odgovornosti – do ljudi, narave in živali.

Na večnamenskem prostoru oddajajo prostore za piknike, poslovna srečanja ali teambuildinge, prav tako pa na tem mestu potekajo seminarji o ocenjevanju konj, srečanja delovnih skupin in različna druženja, povezana s konjeništvom.

Kdo mi lahko pomaga? Kaj mi je na voljo?

Konjeniški šolski športni center Češča vas, Zaloška cesta 20, 8000 Novo mesto
www.konji-cescavas.si

Tel: 040 942 215 

Konjeniško društvo Vizir, Zaloška cesta 20, 8000 Novo mesto

Tel: 040 528 268


Pomembne povezave

Obrazci in prijave:

https://www.olimpijskicenter-nm.si/konjeniski-center/


Morda vam bo všeč tudi:

https://www.olimpijskicenter-nm.si/konjeniski-center/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100083032853464
https://www.facebook.com/profile.php?id=100054433271778


Objavljeno: 12.10.2023, zadnja sprememba: 29.11.2023

Kako ste zadovoljni s prispevkom? Ali vam katera informacija manjka? Če da, katera? Dodaj vsebino med priljubljeneDodaj v moje vsebine